fi en sv
EnergyVaasa Uusiutuva energia Energiatehokkuus Vahvoja verkostoja Koulutus ja osaaminen Innovoimaa Yhteystiedot

 

Innovointi EnergyVaasan yritysten ja yhteisöjen elämäntapa -

suunta on selvä ja keinot moninaiset!

Energiamarkkinoiden esittämiin haasteisiin etsitään Vaasan seudulla vastauksia kahta kautta. Tutkimus- ja tuotekehitys keskittyy paitsi uusiin energian tuotantomuotoihin myös tehokkuuden lisäämiseen koko energiaketjussa – tuotannosta jakeluun ja käyttöön.

 

Ennakkoluulottomaan uusajatteluun kannustetaan ja innovaatiotyöhön varataan resursseja, sillä vain olemalla askeleen edellä muita on mahdollista menestyä maailmalla. Suomalaisten T&K-panostajien kolmen kärjessä onkin kaksi EnergyVaasassa vaikuttavaa yritystä. Wärtsilän yli 140 miljoonan euron vuosittainen T&K-panostus on Suomen toiseksi suurin Nokian jälkeen. Kolmannelle sijalle nousee ABB n. 130 miljoonan euron panostuksellaan.

 

Vaasan Energiainstituutti, VEI, kokoaa yhteen energia-alan taitajat Vaasan yliopistosta, Vaasan ammattikorkeakoulusta ja Yrkeshögskolan Noviasta. Toiminnassa yhdistyy luontevasti sekä kaupallinen että teknillinen osaaminen.

 

VEI tarjoaa tutkimus- ja kehittämispalveluita, koulutusta ja konsultointia ennen kaikkea uusiutuvien energianlähteiden käytön edistämiseksi alueellisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Se tuottaa energia-alan uusinta tutkimustietoa teollisuuden hyödynnettäväksi, mutta toiminnassa korostuu myös läheinen yhteistyö julkisen sektorin kanssa.

 

VEI:n toiminta on keskitetty muutamalle keskeiselle tutkimus- ja kehittämisalustalle, jotka palvelevat alan teollisuuden ja VEI:n eri osapuolten yhteisinä toimintaympäristöinä. Tutkimuskohteina ovat erityisesti biopolttoaineet, polttomoottorit, tuulienergia, älykkäät sähköverkot, geoenergia ja energiatehokkuus.

 

Tutkimus- ja kehitystyötä yli 800 asiantuntijan voimin


  • Yritykset
  • Yliopistot
  • Teknologiakeskukset
Suositelle sivua: