fi en sv
EnergyVaasa Förnybar energi Energieffektivitet Starka nätverk Äkta internationalitet Utbildning och erfarenhet Innokraft Kontakter

 

Framgångsrika exempel från

företag, organisationer och läroanstalter inom EnergyVaasa

Med full effekt till Kina

 

För flera finländska energiteknologiföretag går solen nu upp i öster. Kina håller snabbt på att utvecklas till det viktigaste exportlandet för hela Finlands cleantechindustri.

 

I sin energipolitik betonar Kina mångsidig användning av energikällor och ren energi, vilket understöder kraftiga satsningar på framför allt byggandet av vindkraft. Redan 2007 byggdes 3000 MW vindkraft i Kina. År 2009 hade siffran redan nått 13 750 MW. Målet är att nå så mycket som 80 000 MW innan utgången av 2014.

 

I Finland fanns det ca 150 MW vindkraft år 2009. Målet är att under de närmaste tio åren bygga ytterligare 2 500 MW.

 

Lösningar som förbättrar energieffektiviteten och energins kvalitet inbringar det största kassaflödet för de finländska cleantech-företagen. Precis som The Switchs effektelektronikapplikationer, som främjar implementeringen av nya energikällor, såsom vindkraft och solenergi, och maximerar deras produktivitet.

 

– Fulleffektomvandlarens (FPC, Full Power Converter) uppgift är att omvandla elektriciteten som producerats vid kraftverket så att den motsvarar nätbolagens krav. I denna produktgrupp är vi etta på den kinesiska marknaden, klar marknadsledare, berättar Reijo Takala.

 

– Våra permanentmagnetgeneratorer (PMG, Permanent Magnet Generator) förbättrar i sin tur elproduktionens verkningsgrad. Även vid svag vind genereras nu mer elektricitet!

 

– Bakom The Switchs framgång ligger en gedigen kännedom om branschen, noggrant allokerade produktlösningar och starka, internationella partner. Vårt mål är att vara det ledande teknologiföretaget inom konvertering av elenergi på de förnybara energimarknaderna världen över. Vi gör en fantastisk resa, och den är ännu bara i sin början…

 

Reijo Takala, Direktör/vindkraft

 

The Switch Group

 

  • Viktigaste produkter: Fulleffektomvandlare och permanentmagnetgeneratorer
  • Grundat år 2006
  • Omsättning 2010: ca 130 MEUR
  • Exportens andel av omsättningen: över 95 %
  • Anställda: 260
  • Produktion och produktutveckling: Finland, Kina och USA
  • Försäljningsbolag: Finland, Kina, USA, Korea, Tyskland, Spanien och Indien

 

År 2011 erhöll The Switch Republikens presidents internationaliseringspris.

 

Rekommendera sidan